Besøg vingården

Vi er glade for at få gæster på Frederiksborg Vin,  hvor vi arrangerer vinsmagninger med rundvisning i vinmarken og vineriet.

Frederiksborg Vin er en af de ældste danske, kommercielle vingårde. I 2000 tildelte EU en vinkvote til Danmark,  og Frederiksborg Vin har været med lige fra begyndelsen.  Derfor kan vores dedikerede medlemmer fortælle hele historien om arbejdet med at etablere marken med druesorter,  der er egnede til det danske klima og om processen fra drue til vin.

Vil du besøge vingården, så kontakt os her, eller se åbningstider:  Vinbondens kalender 2021

Vinmarken er på ca 3.000 m2 og er beplantet med 1.600 vinstokke,  hvoraf de fleste er mellem 15 og 20 år gamle.  De blå druer er Rondo,  Regent,  Lèon Millot og Bolero.  Solaris hedder vores grønne druesort.

Vineriet:
Vinbønderne i Frederiksborg Vin står for selve processen med at producere vinen.  Druerne håndhøstes, sorteres manuelt og afstilkes,  inden de presses og mosten hældes på tanke og fade i vineriet,  der også findes på vingården.

Frederiksborg Vin har alle redskaberne til processen,  og også til kontrol af vinens kemi.  En stor del af processen er at beslutte,  hvordan mosten fra de forskellige druesorter skal blandes for at få den bedste vin.  Vinbønder med denne interesse læres op til processen.   Når vinen er klar til salg skal den tappes og etiketteres.

Som gæst på vingården ser du også vineriet og hører om,  hvad der skal til for at lave dansk vin af god kvalitet.

Smagning.
En rundvisning i vinmark og vineri slutter med en vinsmagning og denne smagning kan suppleres med let anretning,  hvis det aftales og bestilles.
En smagning koster typisk 125,-  pr person,  afhængig af antal mm.